Trip to London

London
British Museum - Natural History Museum - Hyde Park

A hétvége első napján, azaz szombaton újra Londonban jártunk, természetesen kulturális céllal.


Remek kulturális programokban volt részünk, a nap első felében a British Museumot látogattuk meg, ahol rengeteg érdekességgel találkoztunk, viszont annyi érdekesség volt és olyan kevés idő, hogy sajnos nem jutott idő megcsodálni minden szobát. 





 



























Ez egy nagyon érdekes szoba volt: az üvegasztal  tele volt különböző emberek képeivel, hogy miért 
pont ezen emberek azt csak később értettük meg:

az a sok kis bogyó mind gyógyszer,

a kiállítás pedig 5  év kemoterápiás gyógyszereiről szólt..

Ez egyszerre volt elgondolkodtató, megrázó, és  szerintem hiába mosolyogtak a képeken szereplő emberek, együttérzésre sarkalltak mindenkit ezen képsorok..







Számomra legkedvesebb állomás a Japán szoba volt, hiszen egy kis részem erősen érdeklődik a japán kultúra iránt, amelyből ott nem volt hiány.









 Rengeteg lelet, szobor, könyv és festmény volt a múzeumban, de láthattunk múmiákat is.


























Adott volt a lehetőség különböző méregdrága tárgyak vásárlására is. 








Ezek a nyakláncok és fülbevalók valódi ékkövekből készültek, ezért is voltak sajnos olyan drágák.

Nézni azért szabadott..😓😓













Voltak még például sálak, különböző kabátok, de természetesen mindegyik rendkívül drága anyagból készült, így nem az én pénztárcámhoz viszonyultak ezek az árak sem.. 






A következő múzeum a Természettudományi Múzeum volt, ahol temérdek információ tárult elénk a Földről és annak működéséről: vulkánok, tengerek-óceánok, időjárás, földrengés, ásványok kialakulása.






 Találkozhattunk még dinoszaurusz-csontvázakkal, illetve különböző élő és kihalt állatok kiállított darabjaival is.

A Természettudományi Múzeum nagyon izgalmas volt, rendkívüli élmény volt bámulni a dinoszauruszok élethű csontvázszobrait, illetve több, számomra kedves állat kitömött szobrait. 






  
Nagyon élveztem a kirándulást, bár kicsit fáradtam vágtam bele, a nap végére pedig csak még fáradtabb lettem, azért nagyon jól éreztem magam. A British Múzeumban csodálatos élmény volt belekóstolni néhány állam több százezer éves kultúrájába, - a leleteken keresztül olyan volt, mintha néhány ezer évet visszamentünk volna az időben.

A kirándulás levezetése képpen elmentünk a Hyde Parkba, ahol a mókusok és galambok mellett még zöld papagájok is élnek, és mindegyik állatka nagyon szelíd.


                                                                                                                                        













Vanessza 👯

Megjegyzések

  1. Ezeket a csodálatos sorokat ugyan olyan élvezet olvasni ,ahogy a másik blogodat. Nagyon örülünk neki ,hogy ennyire jólérezted magad ott kint a nagy Angliában. De már nagyon hiányzol nekünk szoval siess haza. És akkor személyesen meghallgatjuk a tartalmas élménybeszámolodat. 🤗

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

- Vanessza 👯

OMG