- Vanessza 👯

Brighton egy csodĂĄs vĂĄros, imĂĄdom a lĂ©gkört, az emberek kedvessĂ©ge hatĂĄrtalan, az idƑjĂĄrĂĄs is többnyire elviselhetƑ, nĂ©ha van egy-kĂ©t napos ĂłrĂĄnk, de mĂĄr az esƑ sem veszi el a kedvem! 😊😊








A tengerpart is gyönyörƱ, nĂ©ha munka utĂĄn meglĂĄtogatom Ă©s csak bĂĄmulom a szĂ©psĂ©gĂ©t. 












SzĂ©p napos idƑben az angolok vettĂ©k a bĂĄtorsĂĄgot, fĂŒrdƑruhĂĄt hĂșztak Ă©s beĂșsztak a tengerbe.
Mi Vivivel csak a partrĂłl figyeltĂŒk az esemĂ©nyeket - kabĂĄtban.









A part este is magĂĄval ragadĂł lĂĄtvĂĄnyt nyĂșjt - imĂĄdom!








Ilyen lĂĄtvĂĄny tĂĄrul elĂ©nk Ă©jszaka a Palace Pier-rƑl. 


A part az a hely, ahol az ember felhƑtlenĂŒl jĂłl Ă©rezheti magĂĄt, elgondolkodhat az Ă©let nagy dolgain, elfelejtheti a problĂ©mĂĄit. LeĂ­rhatatlan Ă©lmĂ©ny csak bĂĄmulni a kĂ©k messzesĂ©gbe Ă©s nĂ©zni ahogy a hullĂĄmok elviszik magukkal a gondokat. 









Persze a parton nem csak egyedĂŒl jĂł! :)






A Palace Pieren talĂĄlhatĂł egy kisebb vidĂĄmpark, ami elĂ©g sok pĂ©nzt nyert el tƑlem, affĂ©le fĂŒggƑvĂ© vĂĄltam egy plĂŒsskutyus miatt, amit a vasĂĄrnap folyamĂĄn sikerĂŒlt megszereznem vĂ©gre.
💝💝💝💝💝💝💝💝💝


RemekĂŒl Ă©rzi magĂĄt az ember egy ilyen helyen, fƑleg barĂĄti tĂĄrsasĂĄgban, ezĂ©rt megbeszĂ©ltĂŒk a kis csoportunkkal, hogy egy pĂ©nteki napon kijövĂŒnk közösen (hiszen akkor olcsĂłbb a bĂ©rlet) Ă©s kiprĂłbĂĄljuk az összes jĂĄtĂ©kot, hiszen odakint a placcon van dodzsem, hullĂĄmvasĂșt Ă©s mindenfĂ©le szuper jĂĄtĂ©k.







BarĂĄtnƑmmel mĂ©g egy motoros versenyre is felĂŒltĂŒnk, nagyon izgalmas menet volt, sikerĂŒlt mĂĄsodikkĂ©nt cĂ©lba Ă©rnem.

Ezek mellett természetesen még nagyon sok féle jåték vårja az elszånt és aprópénzzel teli embereket.






A vårosban sétålgatva sok-sok mƱre bukkanhatunk, rengeteg mƱvészlélek él a vårosban, akik szeretik megosztani munkåjukat a nagyközönséggel.

Ezt a kĂ©pet kifejezetten szeretem, mert nagyon aktuĂĄlis. A felirat azt mondja: 
Håny bombåba telik még, hogy béke legyen?
😱😱😱

Sok-sok programot szerveznek nekĂŒnk tanĂĄraink, voltunk mĂĄr Londonban a Madame Tussauds-ban, illetve a London Eye-on, meglĂĄtogattuk a Buckingham Palace-t, illetve Ă©letemben elƑször metrĂłzhattam is, ami egy elĂ©g kellemetlen Ă©lmĂ©ny volt, hiszen a dĂ©lutĂĄn folyamĂĄn rengeteg ember volt, ezĂ©rt nem volt tĂșl kĂ©nyelmes felnyomorogni a mozdonyba.đŸ˜©

NĂ©hĂĄny fotĂł az elmĂșlt hĂ©tvĂ©gĂ©rƑl:





Nagyon szĂ©p idƑnk volt, kellemes volt a sĂ©ta egy ilyen hatalmas vĂĄrosban, mint London.







A Buckingham Palace parkja az Ășn. St. James Park igazĂĄn gyönyörƱ, rengeteg galamb, kacsa, gĂ©m Ă©s mĂłkus vĂĄrja az oda lĂĄtogatĂł embereket. 




A kirĂĄlynƑ lakhelyĂ©nek kapuja - szerencsĂ©nk volt, hiszen a zĂĄszlĂł fel volt hĂșzva, ami azt jelenti, hogy az ĂĄllamfƑ Ă©ppen idehaza tartĂłzkodik. TermĂ©szetesen nem lĂĄttuk, de jĂł volt a tudat, hogy Ă©ppen itthon van. 
💂💂💂💂💂💂💂






London utcåit jårva sok érdekes figuråval talålkoztunk, ez a hölgy éppen szobrosat jåtszott. Nemtudom, hogy mit élvez abban, hogy szinte óråkig mozdulatlan, de a turiståk örömmel dobåljåk neki a feleslegesség vålt aprójukat.

AngliĂĄban mĂ©g a mĂłkusok is kedvesek! A kis drĂĄgasĂĄgok odajönnek az emberhez, megszagoljĂĄk a kezĂ©t, Ă©s remĂ©nykednek, hogy valamilyen finom falattal jutalmazzuk Ƒket. 










A vasĂĄrnapunkat a brightoni Sea Life Centre-ben töltöttĂŒk, ahol sok-sok gyönyörƱ tengeri Ă©lƑlĂ©nnyel ismerkedtĂŒnk meg.


Személy szerint én imådtam ezt a programot, hiszen nagyon szeretem az ållatokat, azokból pedig itt nem volt hiåny!













- Magyar Vanessza


Megjegyzések

  1. Öröm olvasni a soraidat jĂł Ă©rzĂ©ssel tölti el az ember szivĂ©t ,hogy valaki ennyire betudja mutatni ezeket a vĂĄrosokat azoknak az embereknek akiknek nincs lehetƑsĂ©gĂŒk ide ellĂĄtogatni. Ez a blog egyszerƱen csodĂĄlatos. És a kĂ©pekre sem lehet panaszkodni ,mert egyszerƱen gyönyörƱek! Nagyon örĂŒlök neki ,hogy ennyire jolĂ©rzed magad itt. És ekkora Ă©lmĂ©nyekben lehet rĂ©szed.VigyĂĄzz magadra szivem! VĂĄrlak haza. <3

    VålaszTörlés
  2. Hudák Éva tanárnƑ2017. szeptember 19. 16:51

    Vanessza, tĂ©nyleg Ă©lmĂ©ny olvasni a soraidat. TĂ©nyleg ide tudod varĂĄzsolni azokat, akik nem lehetnek most itt velĂŒnk! :) Hiszen ez a blog lĂ©nyege is!
    IgĂ©nyes, szĂ©p fotĂłk, leĂ­rĂĄsok... SzĂ©p munka! :) KöszönjĂŒk.

    VålaszTörlés
  3. Igazi naplóélmĂ©nyben volt rĂ©szem Vani, Ă©n magam is veled egyĂŒtt vĂ©gigpörgettem az elmĂșlt 9 napot. TRM

    VålaszTörlés

MegjegyzĂ©s kĂŒldĂ©se

NépszerƱ bejegyzések ezen a blogon

OMG